Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Σε αντίθεση με τις υποσχέσεις της Μόσχας, ο ρωσικός στρατός δεν απομακρύνεται από τη Συρία, αλλά προσθέτει τέσσερις ακόμη αεροπορικές βάσεις (μία που μοιράζεται με το Ιράν) και 6.000 ακόμη στρατεύματα.

Στις 11 Δεκεμβρίου 2017, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ακολουθούμενος από τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, ανακοίνωσε ότι ο ρωσικός στρατός έπρεπε να αποχωρήσει από τη Συρία στις βάσεις του. Οι στρατιωτικές πηγές και οι πηγές πληροφοριών της DEBKA file αναφέρουν ότι το αντίστροφο συνέβη. Ένας μικρός αριθμός μονάδων στάλθηκαν πράγματι στην πατρίδα τους, αλλά αντικαταστάθηκαν νωρίτερα και αντί δύο βάσεων – η εναέρια εγκατάσταση στο Hmeimim και η ναυτική εγκατάσταση στο Tartus – τέσσερις άλλες αεροπορικές βάσεις της Συρίας ανακατασκευάζονται και προσαρμόζονται για τη χρήση του ρωσικού πολεμική αεροπορία.

Ο συνημμένος χάρτης απεικονίζει τις τοποθεσίες τους:

Η στρατιωτική αεροπορική βάση Tiyas (γνωστή επίσης ως T-4) στο Κυβερνείο του Homs δυτικά της Palmyra, είναι η μεγαλύτερη στη Συρία. Οι Ρώσοι τη μετατρέπουν μαζικά στο κύριο κέντρο των εναέριων επιχειρήσεων τους στην κεντρική Συρία. Ο Tyas θα παράσχει επίσης αντίγραφα ασφαλείας, όπως απαιτείται για το Khmeimim, εάν επαναληφθούν οι επιθέσεις με πυροβολισμούς, πυραύλους και κονίαμα.

Το αεροδρόμιο Palmyra (ή Tadmor) παρέχει αεροπορική υποστήριξη για επιχειρήσεις στην ανατολική Συρία, συμπεριλαμβανομένης της επαρχίας Deir ez-Zour. Η Μόσχα συμφώνησε να την μοιραστεί με το Ιράν. Ο Επικεφαλής της Επαναστατικής Φρουράς Ο επικεφαλής του Al Qods Gen. Qassem Soleimani σκοπεύει να καταστήσει την Παλμύρα το κύριο κέντρο συγκέντρωσης για τη μεταφορά ιρανικών σιιτικών πολιτοφυλακών υπέρ του Ιράν από το νότιο Ιράκ στη Συρία.

Από το στρατιωτικό αεροδρόμιο Hama δυτικά της Hama, οι Ρώσοι θα ασκήσουν τον έλεγχο από τον αέρα της κεντρικής Συρίας και τις βόρειες και κεντρικές εθνικές οδούς στη Δαμασκό. Ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι η θέση του αεροδρομίου απέχει μόλις 125 χιλιόμετρα (173 χιλιόμετρα οδικώς) από τη ναυτική βάση της Ρωσίας Tartus στις ακτές της Μεσογείου.
Ο Shayrat, στο Homs (ο οποίος έγινε πασίγνωστος ως ο στόχος μιας μαζικής επίθεσης ΗΠΑ Tomahawk πέρυσι) είναι ο κύριος χώρος προσγείωσης για τις αεροπορικές μεταφορές που φέρνουν τις ρωσικές και ιρανικές δυνάμεις στρατιωτικές ενισχύσεις, όπλα και ανταλλακτικά.
Περισσότεροι από 6.000 πρόσθετοι Ρώσοι στρατιωτικοί έχουν ανατεθεί στις τέσσερις ανακαινισμένες βάσεις στη Συρία – οι περισσότεροι από αυτούς είναι στρατιωτικοί και ειδικό προσωπικό. Μερικοί έφτασαν.

Ο συνημμένος χάρτης δείχνει πως το νέο στρώμα ρωσικών βάσεων στη δυτική, κεντρική και ανατολική Συρία αντιμετωπίζει την αλυσίδα στρατιωτικών τοποθεσιών που οι Αμερικανοί αποφάσισαν να κρατήσουν στη βόρεια Συρία. Οι δύο δυνάμεις είναι προφανώς σε αγώνα για βάσεις στη Συρία. Από στρατηγική άποψη, οι δύο δυνάμεις διαιρούν μεταξύ τους ένα μεγάλο μέρος της Συρίας ως περιφέρειες επιρροής, αφήνοντας οποιονδήποτε μελλοντικό κυβερνήτη στη Δαμασκό με σχεδόν το ήμισυ της συριακής επικράτειας υπό κυβερνητικό έλεγχο.

Συμπεράσματα

Το ισραηλινό DEBKA δημοσίευσε τον χάρτη με τις νεές βάσεις που σκοπεύει να φτιάξει η Ρωσία για τον έλεγχο όλου του εναερίου χώρου της Συρίας. Μάλιστα ορθώς οι Ισραηλινοί πιστεύουν ότι η βάση της Παλμύρας θα υποστηρίξει το μέτωπο της πετρελαϊκής επαρχίας Deir El Zour που είναι ανατολικά του Ευφράτη. Το μέτωπο κατά πάσα πιθανότητα θα υποστηριχθεί χερσαίως από τις ιρανικές πολιτοφυλακές με την κάλυψη της ρωσικής αεροπορίας.

Μόλις θα είναι έτοιμες οι βάσεις και εξοπλισμένες με σύγχρονα αντιαεροπορικά συστήματα θα έχουμε τον νέο γύρο που θα φέρει αντιμέτωπες την Ρωσία με τις ΗΠΑ για τον έλεγχο των  μεγάλων πετρελαϊκών κοιτασμάτων της Συρίας που είναι αυτήν την στιγμή στα χέρια των Κούρδων.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here