Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Οι Ιρακινές δυνάμεις κατέλαβαν σε μία μέρα την πόλη Κιρικούκ πετρελαιοπηγές δίπλα στην πόλη, την πόλη Σινζάρ και περιοχές δίπλα στην Μοσούλη. 22 νεκροί Κούρδοι Peshmerga και 70 τραυματίες.

Την περασμένη εβδομάδα, η KRSC ανακοίνωσε τελεσίγραφο του Ιράκ, ότι τα ιρακινά κοινά στρατεύματα προετοιμάζονται για μια μεγάλη επίθεση στο Κουρδιστάν από το νοτιοδυτικό Kirkuk και βόρεια του Mosul, το οποίο απορρίφθηκε αργότερα από τον Peshmerga.

Μιλώντας στο Alghad Press τη Δευτέρα, μια στρατιωτική πηγή δήλωσε ότι «οι Peshmerga αποσύρθηκε από τις περιοχές Maktab Khaled και Tal al-Ward, νότια του Kirkuk», προσθέτοντας ότι η απόσυρση ήρθε μετά από συμφωνία με τον ιρακινό στρατό και ότι η Ομοσπονδιακή Αστυνομία ελέγχει τώρα τις δύο περιοχές.

«Στις πρώτες μέρες ξέσπασαν έντονες συγκρούσεις μεταξύ των Πεσμέργκα και των Αλ Χασντ αλ Σαάμπι σε ορισμένες περιοχές του Κιρκούκ, αφήνοντας απώλειες στους Πεσμέργκα», ανέφερε η πηγή.

Επιπλέον, η ρωσική υπηρεσία Sputnik ανέφερε μια πηγή ασφαλείας λέγοντας ότι τα κουρδικά στρατεύματα εκκένωσαν την πόλη Daquq, που βρίσκεται 40 χιλιόμετρα νότια από το Kirkuk στο δρόμο που οδηγεί στη Βαγδάτη.

Νωρίτερα την ημέρα, η κρατική τηλεόραση ανέφερε ότι τα ιρακινά στρατεύματα κατάφεραν να ελέγξουν τις ευρύτερες περιοχές του Kirkuk.

Ιρακινές δυνάμεις κατεβάζουν αφίσες του Μπαρζανί στο Κιρκούκ

«Η Υπηρεσία Αντιτρομοκρατίας του Στρατού, το ένατο τεθωρακισμένο τμήμα και η Ομοσπονδιακή Αστυνομία έλεγξαν μεγάλες περιοχές στο Κιρκούκ», ανέφερε μια πηγή ασφαλείας στη AlSumaria News τη Δευτέρα.

Μιλώντας υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας, η πηγή πρόσθεσε ότι οι συγκρούσεις συνέβησαν αργότερα μεταξύ των στρατευμάτων και της Peshmerga στη βιομηχανική περιοχή, νότια της επαρχίας.

«Ο ήχος των πυρών ακούγεται σποραδικά σε διάφορες περιοχές της επαρχίας», σύμφωνα με την πηγή. «Al-Hashd al-Shaabi, υπό την ηγεσία της Κοινής Επιχειρησιακής Διοίκησης, υποστηρίζουν τις ένοπλες δυνάμεις.»

Τα ιρακινά στρατεύματα κατόρθωσαν να αποκτήσουν τον έλεγχο σε μεγάλες περιοχές του Kirkuk. Ο πρωθυπουργός Χαϊντάρ αλ-Αμπάντι έδωσε εντολές στις αρχές της ημέρας σε στρατεύματα ασφαλείας για την προστασία όλων των πολιτών στο Κιρκούκ. Το Συμβούλιο Ασφαλείας της Περιφέρειας Κουρδιστάν (KRSC) ανακοίνωσε ότι τα στρατεύματα του Ιράκ προχώρησαν για να καταλάβουν τα πεδία πετρελαίου στην επαρχία.

Εν τω μεταξύ, μια ιατρική πηγή δήλωσε στο Alghad Press ότι τουλάχιστον 70 τραυματίες προσωπικό της Peshmerga έφθασαν σε νοσοκομεία στο Sulaimaniya.

Νωρίτερα την ημέρα, μια ενημερωμένη στρατιωτική πηγή ανέφερε ότι περισσότερα από 49 άτομα από το Peshmerga σκοτώθηκαν, τραυματίστηκαν και χάθηκαν κατά τη διάρκεια των αντιπαραθέσεων.

Μοσούλη

Μια ενημερωμένη κουρδική στρατιωτική πηγή έδειξε τις προθέσεις των ιρακινών στρατευμάτων καθώς και των παραστρατιωτικών στρατευμάτων υπό την ηγεσία των Σιιτών να επιτεθούν σε δύο περιοχές κοντά στη Μοσούλη μετά τα μεσάνυχτα.

«Οι επιβεβαιωμένες ειδήσεις που έλαβε η Peshmerga από τις επίσημες αρχές έδειξαν τις προθέσεις τόσο του ιρακινού στρατού όσο και του al-Hashd al-Shaabi για να επιτεθούν στις περιοχές Bashiqa και Khazer, οι οποίες βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Peshmerga», ανέφερε η πηγή στην Alghad Press τη Δευτέρα .

«Οι ηγέτες του PMFs ενημέρωσαν την Peshmerga για τις προθέσεις να προχωρήσουν προς την Bashiqa και Khazer χωρίς να διεξάγουν πόλεμο ή να παλεψουν εναντίον της Peshmerga:» είπε η πηγή. «Οι Peshmerga απάντησε λέγοντας ότι οι περιφέρειες δεν θα παραδοθούν, παρά τις εντολές της ανώτατης διοίκησης στο Κουρδιστάν«.

Το Bashiqa βρίσκεται βορειοανατολικά του Mosul, ενώ ο Khazer βρίσκεται στο δρόμο που συνδέει το Mosul και το Erbil.

Sinjar

Οι δυνάμεις Κουρδικής Πέσμπεργκα συμφώνησαν με τις φιλοκυβερνητικές πολιτοφυλακές που κατευθύνονται από τους Σιίτες να αποφύγουν σύγκρουση στην περιοχή Σιντζάρ, δυτικά του Νινευίου, καθώς αναφέρουν ότι οι ιρακινές δυνάμεις ανέλαβαν την περιοχή.

Η διοίκηση της Peshmerga προέβη σε δήλωση την Τρίτη, λέγοντας ότι τα μέλη της Yazidi συμφώνησαν με τα στρατεύματα της Yazidi στις Λαϊκές Δυνάμεις Κινητοποίησης για να αποφύγουν τη σύγκρουση στο Sinjar.

«Η προστασία της περιοχής (SInjar) και των συνδεδεμένων περιοχών είναι καθήκον του Yazidi Peshmerga, ο αριθμός του οποίου φτάνει τους 8000 μαχητές«, ανέφερε δήλωση του Peshmerga, που αναφέρθηκε από το δίκτυο Rudaw.

Ιρακινές κυβερνητικές δυνάμεις και συμμαχικά παραστρατιωτικά στρατεύματα κατέλαβαν τον Σιντζάρ νωρίτερα την Τρίτη, ανέφερε ένας Κούρδος πολιτικός.

Τα ιρακινά στρατεύματα, που υποστηρίχθηκαν από τις Λαϊκές Δυνάμεις Κινητοποίησης, ανέλαβαν το κέντρο της περιοχής Sinjar, δυτικά της Nineveh, ο Αμπάς Σάουρατζι, αξιωματούχος των ΜΜΕ στην Κροατική Πατριωτική Ένωση, δήλωσε στο Alsumaria News. Είπε στρατεύματα που βρίσκονται σε διάφορες μεγάλες κυβερνητικές εγκαταστάσεις στην περιοχή.

«Όλα τα στρατεύματα της Peshmerga έχουν απομακρυνθεί. Δεν υπάρχει έξοδος από τους πρόσφυγες και η κατάσταση είναι σταθερή «, δήλωσε ο Sawraji.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here